top of page

Hallux Valgus ( scheve grote teen)

Ik heb laatst vertelt hoe een Hallux Valgus ( scheve grote teen) ontstaat. Vandaag geef ik tips hoe je het kan voorkomen of erger kan tegen houden. Als het in je familie voorkomt of je ziet dat je teen al licht scheef gaat staan zijn deze tips heel goed om te gebruiken.

Wat kan je doen?:

Schoenen met een brede neus dragen zodat de tenen de ruimte hebben om te bewegen en de spieren actief blijven.

Teenspreiders dragen zodat de spieren de juiste stand aan nemen.

De tenen tapen ( medical taping)om zo ook de spieren te activeren om in de juiste stand hun werk te doen. Hierover kan je op you tube duidelijke filmpjes vinden.

Voetspieren trainen. Op blote voeten lopen is heel goed voor de spieren, teensokken dragen ook, hierdoor kunnen de tenen onafhankelijk van elkaar bewegen en worden de middenvoetbeentjes in één lijn gezet en daardoor worden de spieren aan het werk gezet. Je voetspieren kan je ook activeren door je voeten op een een spike bolletje te bewegen. Hierdoor stimuleer je de voetspieren , de doorbloeding en de zenuwen.


Wat niet helpt is een nachtspalk, ook een teen spreider tussen de eerste twee tenen heeft geen effect. Dit helpt wel tegen drukplekken op de tenen maar heeft geen effect op de spieren. Een teenspreider met een stootkussen op de knokkel draagt prettig en verminderd de pijn aan de knokkel maar heeft ook geen effect op de stand van de teen.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Massagebal

Last van koude voeten of een Hallux valgus ( scheve grote teen)? Dan is is de massage bal ideaal. Terwijl je rustig op de bank of op een stoel zit rol je deze bal onder je voeten. Hierdoor word de bl

Comments


bottom of page